ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ο Γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελασσόνα


Με το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς «Ελπίδα η πάλη των λαών» και τους στίχους του Μπ. Μπρεχτ «...Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε», πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας για την Εργατική Πρωτομαγιά. 

Το κλίμα ήταν αγωνιστικό, ενθαρρυντικό και τον τόνο στη συγκέντρωση έδιναν από τα μεγάφωνα, λαϊκά τραγούδια: «Εργατιά προχώρα, δίπλα σου και μεις», λένε οι στίχοι που δένουν με το  «Στη δουλειά και τον αγώνα» και την «1η του Μάη», ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους. 


Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ο  πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Νούσιας, έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργάτες της COSCO και κάλεσε σε συνέχεια της πάλης και του αγώνα. Αναφέρθηκε στην ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στους νεκρούς της εργατικής τάξης και άλλους αγωνιστές, στους 200 της Καισαριανής, σημειώνοντας ότι δείχνουν τον δρόμο για το σήμερα και το αύριο των εργατικών - λαϊκών αγώνων.


Επισήμανε πως με τους αγώνες μπορούμε να πετύχουμε νίκες, μπορούμε να προστατεύσουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για εμάς και τις οικογένειές μας,οπώς δείχνει το παράδειγμα της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ στους οικοδόμους με αυξήσεις στο μεροκάματο.

Καταδίκασε  τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, πρόβαλε τις σημερινές αναγκαίες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και την ανάγκη του κινήματος που χρειάζεται σήμερα η εργατική τάξη.



Στη συνέχεια, με το πανό του Σωματείου στην κεφαλή, όπως και τα στεφάνια προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης, ξεκίνησε η μεγάλη πορεία με κατεύθυνση το μνημείο εθνικής αντίστασης.






























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου