ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ τίμησε την επέτειο της 12 Μάρτη

Με μια συμβολική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ τίμησε τη μνήμη των 45 θυμάτων της κωμόπολης που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Μάρτη του 1943.


«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 45 συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν απ’ τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Μάρτη του 1943 με διαταγή του φασίστα φρούραρχου Βάλλι. Τιμάμε ακόμη τη μνήμη 6 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 20 Αυγούστου του 1944, αλλά και όλους και τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τιμάμε τη μνήμη όλων αυτών, των πατριωτών, των αγωνιστών και αγωνιστριών, των κομμουνιστών της Τσαριτσάνης που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που εκτελέστηκαν και δολοφονήθηκαν».

Με αυτά τα λόγια άνοιξε τη συγκέντρωση ο Χάρης Νούσιας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, συνέχισε την ομιλία του με τα γεγονότα στην Ουκρανία και τα καθήκοντα που προκύπτουν για τους κομμουνιστές μέσα σε συνθήκες όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

«Για εμάς, για το λαό μας, το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία. Είμαστε με τους λαούς, όχι με τις κυβερνήσεις τους. Η εργατική- λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτοντας πως «αυτή είναι η καλύτερη αλληλεγγύη, η μεγαλύτερη συνεισφορά μας, φωνάζοντας «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ». Είναι η εναντίωση στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών και πολεμικού υλικού, και να κλείσουν οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Είναι η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας, αλλά και η καταδίκη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο. Είναι ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπου είναι στρατευμένες η αστική τάξη της χώρας μας και οι κυβερνήσεις της…».

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιών από το Παράρτημα επαρχίας Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και την ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ, και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου