ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νέο «σχήμα» στο Δήμο Ελασσόνας



Η επισημοποίηση του νέου δημοτικού σχήματος στο Δήμο Ελασσόνας, με την κατανομή θέσεων και ρόλων μεταξύ των παρατάξεων των κ. Γάτσα (ΚΙΝΑΛ) και κ. Καρανίκα (ΣΥΡΙΖΑ), μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί σε κανένα. 
Η κοινή ανακοίνωση άλλωστε των δύο παρατάξεων πριν λίγες μέρες είναι αποκαλυπτική γι' αυτά που και προεκλογικά ασκούσε κριτική η «Λαϊκή Συσπείρωση», με δεδομένη άλλωστε τη σύγκλιση και συμφωνία τους στις επιλογές της ΕΕ και των κομμάτων τους.
Η σύμπλευση που συνομολογούν οι δύο παρατάξεις με πρόταγμα την «ισόρροπη ανάπτυξη» είναι σχέδια που σηματοδοτούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου και δεν τοποθετούν ως βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας.
Αυτή ήταν και η κοινή βάση που υπήρχε και προεκλογικά μεταξύ τους, όπως και με την παράταξη του κ. Ευαγγέλου. 
Είναι αυτή η στρατηγική που σε εθνικό επίπεδο έφερε συγκυβερνήσεις, που στην πορεία συνένωσε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή για να ψηφίζουν με διευρυμένη πλειοψηφία το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε η κριτική που άσκησε προεκλογικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι δυνάμεις του ΚΚΕ, πως οι συγκλίσεις ή οι όποιες αντιπαράθεσεις τους είναι για να παγιδεύουν τους εργαζόμενους στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. 
Όσο για τα περί ευημερίας και ανάπτυξης της περιοχής μας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και της πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων της και των μεγάλων ομίλων που έχουνε χιλιοειπωθεί, η ίδια η ζωή απαντάει για το αντίθετο.
Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων διοχετεύεται σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε μεγαλομελετητές, σε μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους, ενώ στο λαό μένουν μποναμάς οι κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, οι φόροι, τα ανταποδοτικά τέλη και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα.
Η ελπίδα δεν βρίσκεται στις πλειοψηφίες που θα υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, ούτε στη σικέ αντιπολίτευση. Η ελπίδα για μια άλλη ζωή με δικαιώματα, βρίσκεται στη δύναμη του ίδιου του λαού, στις δυνάμεις που με συνέπεια παλεύουν δίπλα του, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, που έχουν αποκλειστικό οδηγό τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου