ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μαζική κινητοποίηση στη ΔΕΗ Ελασσόνας


Με μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση στη ΔΕΗ στην Ελασσόνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Ελασσόνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και απαίτησαν τη μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη ριζική μείωση του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.



Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων βρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι και άλλων μαζικών φορέων, όπως του Σωματείου Οικοδόμων, του Εμπορικού Συλλόγου, του Καπνικού Συνεταιρισμού και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελασσόνας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη διευθύντρια του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, συνολικά στο κόστος παραγωγής, εξανεμίζουν το  ισχνό εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε πολλούς το θέμα για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν, να συντηρούν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Στέλιος Καραμούλας, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου, ανέδειξε πως οι μεγάλες αυξήσεις γίνονται για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών της «πράσινης» ανάπτυξης (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.λπ.), ενώ και η πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας, με την οποία συμφωνούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, επιφέρει μεγάλες αυξήσεις.  

Ταυτόχρονα κάλεσε τους αγρότες να διεκδικήσουν συνολικά τα αιτήματα που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, δηλαδή αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Κλείνοντας, κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη συνέχιση και κλιμάκωση των πολύμορφων δράσεων που θα αποφασιστούν στην πανθεσσαλική σύσκεψη το Σάββατο στα Φάρσαλα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου