ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

«#artattack …Δεν τελείωσε! Τώρα δυναμώνουμε την επίθεση!»

Στο ΒΙΝΤΕΟ μιλάει ο Αχιλλέας Σίμος, γραμματέας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ
Για τρείς μέρες στη Λάρισα πάνω από 60 καλλιτέχνες, φοιτητές, μαθητές και άλλοι εργαζόμενοι οργάνωσαν δράσεις διεκδίκησης που στηρίχτηκαν από 17 συνδικαλιστικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού. Εστίες πολιτισμού δημιουργήθηκαν στο κέντρο της Λάρισας και στην κεντρική της πλατεία, στον Λόφο του Φρουρίου, στην πλατεία Λαμπρούλη, στον Μύλο του Παππά, στο κηποθέατρο Αλκαζάρ, στο πάρκο του Αγίου Αχιλλείου, στο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας, στο «Θέατρο Τεχνών», στις πλατείες του Αβέρωφ και της Ανθούπολης, στο Ομορφοχώρι, στο Δαμάσι Τυρνάβου.
Χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν, βοήθησαν, στήριξαν την προσπάθεια καθώς και τον κόσμο που αγκάλιασε τις πρωτοβουλίες του #artattack.
Είναι σημαντικό ότι τα καταφέραμε!
Περάσαμε το μήνυμά μας μέσα σε ένα κλίμα δύσκολο για όλους μας (Η έξαρση της πανδημίας, τα τραγικά αποτελέσματα του σεισμού στην περιοχή λόγο της χρόνιας έλλειψης υποδομών, η καταστολή και ο αυταρχισμός που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να σκεπάσει τις ευθύνες της).
Κορύφωση της τριήμερης δράσης μας αποτέλεσε η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε την Καθαρά Δευτέρα για τους σεισμόπληκτους του Δαμασίου. Τέτοιες στιγμές αναδεικνύουν ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του λαού μας, την Αλληλεγγύη!
Υλικό από όλες τις δράσεις μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ (@pmsparartimalarissas) ενώ το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει βίντεο (παραγωγή του παραρτήματος) που θα αποτυπώνει το σύνολο της προσπάθειας.
Συνεχίζουμε στους δρόμους που μας ανοίγει αυτήν η πολύμορφη παρέμβαση, δυναμώνουμε την επίθεση… #artattack.
Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για το σύνολο των εργαζόμενων στον Πολιτισμό, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την εγκληματική κυβερνητική ανευθυνότητα απέναντι στην υγεία και τη ζωή του λαού, απέναντι στην λειτουργία των χώρων μόρφωσης και πολιτισμού.
Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
16.3.2021








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου