ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κινητοποιήσεις στην Τσαριτσάνη για κρούσματα κορωνοϊού στο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης και την διαφαινόμενη διασπορά εντός αλλά και εκτός της σχολικής κοινότητας, πραγματοποίηθηκε σε κλίμα έντονης ανησυχίας το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου 2021, Έκτακτη Συνέλευση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου με τη συμμετοχή γονιών και εκπροσώπων των φορέων της κωμόπολης.

Η Συνέλευση, δείγμα της αναστάτωσης που επικρατεί στην κωμόπολη, έγινε μετά από κοινό κάλεσμα της Κοινότητας Τσαριτσάνης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης, του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης.

Η σχετική ανακοίνωση που προηγήθηκε είχε ως εξής:

Η Κοινότητα Τσαριτσάνης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης καλούν σε Έκτακτη Συνέλευση αύριο Κυριακή 28 Φλεβάρη και ώρα 16.00 στο προαύλιο του Σχολείου, με θέμα τα κρούσματα κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα και τον συντονισμό των παραπέρα ενεργειών τους. Στη Συνέλευση καλούνται να πάρουν μέρος οι γονείς, εκπρόσωποι φορέων και κάθε ενδιαφερόμενος. Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης

Αχιλλέας Μητσιμπόνας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Σεβαστή Λιογγαρίδη

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Χάρης Νούσιας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης

Εύη Αφέντη

Μετά την ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αντέδρασε και προσπάθησε να ματαιώσει την πραγματοποίησή της, κάτι που δεν κατάφερε. 

Σαν αποτέλεσμα της διαδικασίας εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το παρακάτω περιεχόμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης και οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της Κωμόπολης Τσαριτσάνης που μαζευτήκαμε σε Έκτακτη Συνέλευση μετά από πρόσκληση της Κοινότητας Τσαριτσάνης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης, του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης

με θέμα τα κρούσματα κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα και τον συντονισμό των παραπέρα ενεργειών μας

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

• Άμεσα να διενεργηθούν δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ στη Τσαριτσάνη στοχευμένα και κατά προτεραιότητα στη σχολική κοινότητα.

• Ανά δεκαήμερο δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς.

• Να δοθεί λύση στο θέμα της καθαρίστριας με την μετατροπή της σύμβασής της σε πλήρους απασχόλησης, καθώς η τρίωρη απασχόληση της δεν επαρκεί για τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.

• Να κλείσει το Σχολείο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

• Πλήρης ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στην Τσαριτσάνη προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά φημών.

• Εκλέγουμε πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αχιλλέα Μητσιμπόνα, τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Χάρη Νούσια, την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης Εύη Αφέντη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σεβαστή Λιογγαρίδη και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Νταρή.

• Να κοινοποιηθεί η παρούσα στο Δήμαρχο Ελασσόνας προκειμένου να προωθήσει τα βασικά αυτά αιτήματά μας.

Για τη Συνέλευση

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τσαριτσάνης

Αχιλλέας Μητσιμπόνας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Σεβαστή Λιογγαρίδη

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Χάρης Νούσιας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης

Εύη Αφέντη

Στη συνέχεια, η εκλεγμένη αντιπροσωπεία των φορέων της Τσαριτσάνης ζήτησε έκταση συνάντηση από το Δήμαρχο της Ελασσόνας, η οποία και έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Συνέλευσης και από την μεριά της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Ελασσόνας και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Στην συνάντηση παρών ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Βακράτσας.

Οι αντιπρόσωποί της Τσαριτσάνης κοινοποίησαν το ψήφισμα μεταφέροντας τη σοβαρή ανησυχία που υπάρχει στην κωμόπολη.

Μετά από τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ελασσόνας δεσμεύτηκε πως την Τρίτη 2 Μάρτη θα γίνουν τεστ με επίκεντρο τη σχολική κοινότητα της Τσαριτσάνης, υποσχόμενος πως θα εξετάσει τα λοιπά αιτήματα ενώ αρνήθηκε τη συζήτηση για το θέμα της καθαρίστριας του σχολείου επικαλούμενος τα ισχύοντα στο «νόμο». Με το νομοθετικό πλαίσιο επίσης δικαιολόγησε το ζήτημα που τέθηκε προφορικά σχετικά με ένα υπεράριθμο τμήμα του Νηπιαγωγείου της Τσαριτσάνης με 25 παιδιά.

Η όλη διαδικασία εκτιμήθηκε θετικά από τους φορείς που κινητοποιήθηκαν, κοινός τόπος των οποίων ήταν ότι εάν δεν πραγματοποιούνταν οι συγκεκριμένες κινήσεις και δεν γινόταν η παρέμβαση, πιθανώς κανένας δεν θα έσκυβε πάνω από το πρόβλημα. Δεν θα γινόταν ούτε ακόμα και η αυτονόητη σε μια τέτοια περίπτωση πραγματοποίηση δωρεάν τεστ στη σχολική κοινότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου