ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Περιοδεία Αλληλεγγύης

Επίσκεψη στα χωριά Βλαχογιάννι, Αμούρι, Συκέα και Μεσοχώρι που επλήγησαν από το σεισμό, πραγματοποίησαν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, το παράρτημα Οικοδόμων Τυρνάβου, η Ένωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου Ν. Λάρισας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας και το Στέκι Πλημμυροπαθών Καρδίτσας.

Κατά την επίσκεψη, οι αντιπροσωπείες των σωματείων συναντήθηκαν με τους προέδρους των κοινοτήτων Βλαχογιαννίου, Αμουρίου, Συκέας, Μεσοχωρίου που τους ενημέρωσαν για την κατάσταση των σεισμόπληκτων. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν και εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Συγκεκριμένα, είπαν πως τα προβλήματα είναι πολλά, οικογένειες μένουν σε σκηνές, σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει μόνοι τους στις αυλές των σπιτιών τους, στα αυτοκίνητα τους, γιατί έχουν βγει προσωρινά ακατάλληλα ή φοβούνται να μπουν μέσα ενώ ελάχιστα είναι τα κοντέινερ ή τα τροχόσπιτα που έχουν σταλεί ενώ αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας ή μένουν μόνοι τους και χρειάζονται άμεση στήριξη.

Ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας, Παναγιώτης Νούσιας, τους διάβασε και τους παρέδωσε την επιστολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης των σεισμόπληκτων Σάμου και οι φορείς τους παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με δελτίο τύπου που εξέδωσε, επιςημαίνει πως «φαίνονται ξεκάθαρα οι ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν σε βασικές υποδομές του κράτους (Περιφέρειες, Δήμους), για να στηρίξουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (σεισμού, πλημύρας, πυρκαγιάς κα.) τους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί. Είναι οι πολιτικές εκείνες που χρόνια ολόκληρα εξυπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους άμεσα και για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν υπάρχουν χρήματα, τα ταμεία είναι άδεια».

Τέλος, οι φορείς κάλεσαν τους σεισμοπαθείς να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους δήμους, να οργανώσουν την πάλη τους όλοι οι κάτοικοι αυτών των χωριών που επλήγησαν από το σεισμό, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου