ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ελασσόνας για την ενέργειά της να παραβιάσει το χώρο του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης και να αφαιρέσει από αυτό όλο το αρχειακό και εκθεσιακό υλικό.




Η συλλογή περιλαμβάνει δεκάδες φωτογραφίες και βιογραφικά αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, εκτελεσμένων- εξόριστων και πολιτικών προσφύγων από την επαρχία Ελασσόνας και μια σειρά από άλλα μοναδικά εκθέματα. Επίσης, μια πλούσια βιβλιοθήκη και έγγραφα από τη ζωή και τη δράση του Παραρτήματος.
Τα μέλη του Παραρτήματος προσερχόμενοι στο χώρο στις 12 Απριλίου 2019, διαπίστωσαν ότι αυτός είχε αδειάσει ολοκληρωτικά. Αμέσως πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον του Δημάρχου, οπότε και πληροφορήθηκαν ότι πράγματι η αφαίρεση έγινε από τη δημοτική αρχή και το υλικό μεταφέρθηκε σε παρακείμενη αίθουσα του Μουσείου φυσικής ιστορίας.
 Η παραπάνω ενέργεια είναι απαράδεκτη, ανιστόρητη και προσβλητική στη μνήμη των δεκάδων Ηρώων και αγωνιστών της περιοχής μας, προς τους συγγενείς και τους απογόνους τους.
Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής πάρθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση των μελών του Παραρτήματος, προς το οποίο έχει παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος για να λειτουργεί το Μουσείο, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο σχολεία, φορείς, μελετητές- ερευνητές και ιστορικοί.
Εάν η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να μεταφέρει το Μουσείο, θα έπρεπε να ενημερώσει το Παράρτημα και όχι να προβεί σε παραβίαση της αίθουσας και μεταφορά του πλούσιου αυτού υλικού σε άλλο χώρο.
Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει γι’ αυτό το λόγο δεκτή.
Απαιτούμε να επιστραφεί άμεσα όλο το αρχειακό και εκθεσιακό υλικό στη θέση του και να επαναλειτουργήσει το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ
Παράρτημα Ελασσόνας














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου