ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Διακήρυξη και πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Κοινότητα Τσαριτσάνης

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΚΑΝΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ∆ΙΑΦΟΡΑ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ



συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
ενόψει των εκλογών στις 26 του Μάη σας καλούμε ΜΑΖΙ να κάνουμε το βήμα, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στις 26 του Μάη η Τσαριτσάνη αλλάζει σελίδα
ΛΕΜΕ ΤΕΛΟΣ στις υποσχέσεις και τα κούφια λόγια. Τις μεγάλες κουβέντες και τους «σωτήρες». Πόσες φορές ακούσαμε τα ίδια παραμύθια; Πόσους «ικανούς» και πόσους «σωτήρες» είδε αυτός ο τόπος; Πόσους «νέους» και «άφθαρτους» μας εμφάνισαν προεκλογικά;

Τι αποδείχτηκε;
Κάθε φορά και χειρότερα. Μαρασμός- φτώχεια- εγκατάλειψη. Ο πληθυσμός της Τσαριτσάνης γερνάει και μειώνεται. Πολλοί ξενιτεύονται και νέες οικογένειες δεν έχουν που να μείνουν. Σπίτια κλείνουν. Παιδιά δεν υπάρχουν στα σχολεία, καθώς από τη μια κόσμος φεύγει και από την άλλη οι γεννήσεις μειώνονται. Στις γειτονιές της Τσαριτσάνης που έσφυζαν άλλοτε από ζωή, πλέον δεν υπάρχει ψυχή...

Ποιος ευθύνεται γι΄ αυτή την κατάσταση; 
Για τη ζωή και την καθημερινότητά μας ευθύνονται συγκεκριμένες  πολιτικές σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν... και οι τοπικοί τους «κομματάρχες».

Πού ήταν όλοι αυτοί μέχρι χθες; Που θα είναι αύριο;
Την επόμενη των εκλογών όλοι αυτοί που σε θυμούνται προεκλογικά θα εξαφανιστούν! Δεν θα ενδιαφερθούν για σένα για τα προβλήματά σου, για την οικογένειά σου και τις καθημερινές σου ανάγκες…

Μην πέσεις στην παγίδα!
Όλοι όσοι, για μια ακόμα φορά διεκδικούν την ψήφο σου και εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι» ανήκουν στα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαρτημένοι από τα κόμματά τους και διαμεσολαβητές των πολιτικών αυτών σε τοπικό επίπεδο. Ψηφίζουν και στηρίζουν τα κόμματά τους, δηλαδή τα μνημόνια, τα χαράτσια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων. Όλους αυτούς που μας έφτασαν σε αυτό το «χάλι»...

Οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα
Το χωριό μας ερημώνει… και ξέρουμε ποιοι φταίνε. Γι΄ αυτό και ψηφίζουμε ενιαία σε όλες τις κάλπες. Ο άνεργος, ο βιοπαλαιστής, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος, ο μικροεπαγγελματίας, ο συμβασιούχος του δίμηνου και του οχτάμηνου, ο συνταξιούχος, ο νέος και η νέα της Τσαριτσάνης που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, θα βρεθούν δίπλα με όλους αυτούς ή θα είναι «ΑΠΕΝΑΝΤΙ»;

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
-       στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Τάσο Τσιαπλέ
-       στο ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Αβρανά
και αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους που θα παλεύουν για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του τόπου και του κόσμου της Τσαριτσάνης

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
και στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ,
με το πιο δυναμικό και μαχητικό ψηφοδέλτιο. Εγγύηση για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων της Τσαριτσάνης 

ΓΙΑ ΕΜΑΣ όμορφο και ζωντανό χωριό είναι αυτό που δεν έχει άνεργους. Ζωντανή Τσαριτσάνη είναι αυτή που ο συνταξιούχος θα έχει αξιοπρεπή σύνταξη, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος τιμή στα προϊόντα,  ο επαγγελματίας κατανάλωση και δουλειά στο μαγαζί- που εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των συγχωριανών του.

Το χωριό μας μόνο έτσι μπορεί να ζωντανέψει, και όχι «διηγώντας τα να κλαίμε τα μεγαλεία άλλων εποχών». Να μένουν οι νέοι στο χωριό, να μπορούν να κάνουν οικογένεια, να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό και να έχουν προοπτική και μέλλον. 

Όμορφο θα γίνει το χωριό μας και η ζωή με το χαμόγελο θα ‘ρθουν μόνο όταν οι Τσαριτσανιώτες θα είναι υπερήφανοι και θα έχουν ψηλά το κεφάλι, χωρίς να ζουν με τη θηλιά των χρεών, των πανωτοκίων και τους φόρους. Χωρίς κομμένα ρεύματα στα σπίτια, τους σταύλους και στις πομώνες. Χωρίς χρεωμένα νοικοκυριά και υποθηκευμένα ή κατασχεμένα χωράφια.

ΕΜΕΙΣ δεν θα τάξουμε
Δίνουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, για να βγει ο συνδυασμός πιο δυνατός, να βγει πρώτος σε όλες τις κάλπες. Όταν πέσει η αυλαία των εκλογών, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Ελασσόνας, μέσα στο νέο κοινοτικό συμβούλιο της Τσαριτσάνης, 
θα είμαστε και πάλι ΕΔΩ!

Και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μαζί με τους φορείς, με τον κόσμο της Τσαριτσάνης. Πλάι στα προβλήματα και τις αγωνίες του.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι με διαδικασίες ενημέρωσης, Λαϊκών Συνελεύσεων, παραστάσεων, κινητοποιήσεων, θα απαιτούμε. Δεν θα λιβανίζουμε κανένα δήμαρχο, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα επαιτούμε, αλλά θα παλέψουμε για όλα αυτά που δικαιούμαστε και αξίζει ο τόπος μας. Όλα αυτά που μας στέρησαν. Μαζί με τους φορείς, με τον κόσμο, χωρίς διακρίσεις σε δικούς μας και «στους άλλους». 

Για να γίνουν πράξη:

- Παράλληλα έργα αναδασμού. Έργο πρώτης προτεραιότητας για τον αγροτικό πληθυσμό της Τσαριτσάνης.
- Επέκταση- αναθεώρηση του σχεδίου πόλης.
- Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης, να μη μείνει έργο «μακέτα» αλλά να ολοκληρωθεί. Μέχρι και να μπεί το τελευταίο κεραμίδι...
- Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης εντός οικισμού και για αποτροπή υπαρκτών και επαναλαμβανόμενων πλημμυρικών φαινομένων στον κάμπο. 
- Μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
- Κλειστό Γυμναστήριο στο Δημοτικό Σχολείο. 
Αναβάθμιση εγκαταστάσεων και αθλητικών υποδομών- ανοιχτών για τον κόσμο και τη νεολαία. Τοποθέτηση τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϊ και ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Σχολείο. 
- Ανάπλαση- αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων και πάρκων.
- Επέκταση δικτύων άρδευσης για την ικανοποίηση όλων των αναγκών και όχι επιλεκτικά.
- Καθαριότητα με μόνιμο και επαρκές προσωπικό- αξιοποίηση ελεύθερων χώρων για αναψυχή- παιδικές χαρές.
- Αισθητικές παρεμβάσεις στην πλατεία και τις εισόδους του χωριού.
- Αποκατάσταση και ολόπλευρη αξιοποίηση των Πάρκων της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Αθανασίου- ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Αη- Θανάση.
- Ανάπλαση της κοίτης του ποταμού από την κεντρική γέφυρα ως την Κρυόβρυση. Αναπαλαίωση- αναστύλωση των μύλων.
 Παιδικός σταθμός και ΚΑΠΗ.
- Έργα και αναγκαίες υποδομές εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας.
Συντήρηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων. Επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. 
- Ανάδειξη ιστορικών μνημείων, εκπόνηση μελέτης και ολοκληρωμένο σχέδιο για την διάσωση όλων των μνημείων και κτιρίων της Τσαριτσάνης.
- Φθηνά τιμολόγια νερού. Κατάργηση «ειδικών τελών», προσαυξήσεων και κάθε λογής επιβαρύνσεων.
- Στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών της Τσαριτσάνης από την Κοινότητα και το Δήμο. Μείωση των δυσβάσταχτων τελών και ειδικά μέτρα προστασίας τους.
- Δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, κατάργησή τους σε χαμηλά εισοδήματα, άνεργους και ΑμΕΑ.
- Χαμηλό- συμβολικό κόστος σύνδεσης με την Αποχέτευση, για να είναι το έργο αυτό χρήσιμο και αξιοποιήσιμο από κάθε νοικοκυριό του χωριού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΩΜΑ
2. ΒΑΚΡΑΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3. ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
4. ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
5. ΠΑΣΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

1.  ΒΑΚΡΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.  ΒΙΤΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3.  ΓΚΙΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
4.  ΓΚΙΑΤΟΥ ΧΑΪΔΩ (ΧΑΡΑ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
5.  ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΟΥΛΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6.  ΖΗΒΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
7.  ΝΟΥΣΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
8.  ΝΤΑΜΑΝΗ- ΑΔΑΜΟΥΛΑ ΧΡΥΣΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
9.  ΠΑΔΙΩΤΗ- ΜΑΝΤΖΩΚΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
10.ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
11.ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου