ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Μην ψάχνεις να βρεις τις διαφορές ανάμεσα στους άλλους- κάνε εσύ την διαφορά


ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Του Χάρη Νούσια,
υποψήφιου συμβούλου στην Κοινότητα Τσαριτσάνης

με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Μπροστά στις επικείμενες εκλογές, είμαστε όλοι μάρτυρες και έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στα «αυτοδιοικητικά» δεν ψηφίζεις πολιτική ή κόμμα, αλλά πρόσωπα και όλα αυτά για το «καλό του τόπου και των χωριών μας» όπως λένε οι περισσότεροι υποψήφιοι που πολλοί από αυτούς φοράνε το μανδύα του «ανεξάρτητου» για να κάνουν τη δουλειά τους και τον πετάνε την επόμενη μέρα των εκλογών.


Ποια πρόσωπα όμως; Όλες και όλοι έχουμε κάποιον ή κάποια που κάπου, με κάποια παράταξη κατέρχεται ως υποψήφιος/α, γνωστό ή γνωστή, συγγενή, φίλο ή φίλη. Χειρότερα ακόμη, άτομο στο οποίο θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση.
Τα πρόσωπα δεν είναι όμως φορείς απόψεων; Φορείς συγκεκριμένων πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών απόψεων; Θεωριών και στάσεων ζωής;
Στις τριπλές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, για τις οποίες μπήκαμε στην τελική ευθεία αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του κόσμου.
Ωστόσο, το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός και της καθεμιάς μας, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και στις αιτίες που τα δημιουργούν.
Στη σημερινή λοιπόν συγκυρία, όπου τα νοικοκυριά δεινοπαθούν να τα βγάλουν πέρα, έρχονται τα στελέχη των κομμάτων που ευθύνονται για αυτή την τραγική κατάσταση (ΣΥΡΙΖΑ «Ένας Δήμος για όλους», ΝΔ «Αλλάζουμε», ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ «Ολύμπου Πολιτεία») ντύνονται με την προβιά του ανεξάρτητου από τα κόμματά τους και ζητάνε την ψήφο για να μας λύσουν τα προβλήματα που τα κόμματά τους δημιούργησαν!!!
Νομίζω ότι ακόμα και αυτοί που τελικά θα τους ψηφίσουν καταλαβαίνουν την υποκρισία και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους. Ίσως το μόνο θετικό είναι ότι καταλαβαίνοντας   την απέχθεια του κόσμου για τα κόμματα και τις πολιτικές που τον έφεραν σε αυτό το σημείο, προεκλογικά προσπαθούν να τα κρύψουν πίσω από τη θολούρα της «ανεξαρτησίας».
Από τη μία σαν στελέχη, μέλη, οπαδοί των παραπάνω κομμάτων αγωνίζονται με αυταπάρνηση να ανεβούν τα ποσοστά των κομμάτων τους που μας άλλαξαν τη ζωή μας και από την άλλη μας καλούν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να μην ψηφίσουμε με κριτήριο τη ζωή μας και την εμπειρία μας.
Αν αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να δούμε και πιο καθαρά το πώς συνδέεται η ψήφος στην Κοινότητα, τον Δήμο και την Περιφέρεια με την ψήφο για το Ευρωκοινοβούλιο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επομένως, είναι βασικό στις κάλπες, ο λαός να πάει με κριτήριο τη ζωή του, τις ανάγκες του και έχοντας καθαρό το ποιον έχει απέναντί του.
Οι ταυτόχρονες κάλπες, λοιπόν, πρέπει να γίνουν ευκαιρία  να δοθεί ταυτόχρονη απάντηση σε όλους τους κρίκους εκπόνησης και υλοποίησης της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης. Και για να πιάσει τόπο η ψήφος των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει αυτή η απάντηση να είναι ενιαία.
Επειδή οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους γνωρίζουν όλα αυτά από πρώτο χέρι, πρέπει στις εκλογές στην κοινότητα Τσαριτσάνης, στον δήμο  Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Να δυναμώσουν τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό. Να δυναμώσουν αυτούς που δεν φοράνε «φερετζέ», που δείχνουν τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και προτείνουν ριζικές λύσεις χωρίς συμβιβασμούς και μισόλογα.
Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και κάθε υποψήφιος έχει ένα κεφάλι και ένα μυαλό. Με αυτό σκέφτεται και αποφασίζει σε ποιο κόμμα θα ενταχθεί, ποιο κόμμα θα ψηφίζει, ποιο κόμμα θα υποστηρίζει, εάν θα συμμετέχει στα κοινά, εάν θα παρακολουθεί τα δρώμενα από την πολυθρόνα του σπιτιού του ή από την καρέκλα του καφενείου, εάν έχει τη διάθεση και το τσαγανό να συγκρουστεί με το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και άλλα πολλά.
Εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης διαλέξαμε τον δεύτερο δρόμο, τον δρόμο του αγώνα, ενός αγώνα δύσκολου αλλά πάνω από όλα τίμιου και όμορφου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου