ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ανοιχτή επιστολή προς τις μητέρες


από την Πακάκη Στέλλα,

Υποψήφια  Περιφερειακή σύμβουλος
με την  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Αγαπητές μητέρες,
Με αφορμή την παγκόσμια  ημέρα της γιορτής της μάνας σας στέλνω έναν αγωνιστικό  χαιρετισμό. Και  είναι  αγωνιστικός  γιατί  όπως ξέρουμε ο ρόλος της μάνας είναι ο μεγαλύτερος αγώνας και μάχη που δίνουμε στη ζωή μας.
Ένας αγώνας όμως για μια ζωή με αξιοπρέπεια και όχι  με υποτέλεια και τον καθημερινό  εμπαιγμό  που επιβάλλουν  όλοι αυτοί που τόσα χρόνια  μας τσακίζουν την  ύπαρξή και τα δικαιώματα μας ως γυναίκες και ως μητέρες.

Από την θέση  μου ως μάνα και ως πρόεδρος Συλλογών  Γονέων και  Κηδεμόνων έχω  νιώσει όσο κάνεις  άλλος την αγωνία της μάνας για τα παιδιά που δεν μπορούν να εμβολιαστούν  γιατί οι μητέρες τους είναι  ανασφάλιστες,  γιατί  δουλεύουν σε μαύρη  εργασία  με μισό μισθό και  χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι μητέρες που δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς  σταθμούς γιατί έχουν υψηλά τροφεία.
Η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας για να καλύψουμε τις φροντιστηριακές ανάγκες των παιδιών μας μέσα  σε ένα σάπιο  εκπαιδευτικό σύστημα που δεν οδηγεί στη μόρφωση αλλά στη παράγωγη  ανέργων  ή στην καλύτερη περίπτωση φτηνό εργατικό δυναμικό κατά παραγγελία των μονοπωλίων και του ντόπιου  κεφαλαίου
Η αγορά εργασίας για τις μητέρες είναι απαγορευτική  γιατί οι  εργοδότες δεν  θέλουν στο δυναμικό τους εργαζόμενες που διεκδικούν  παροχές για τα παιδιά  τους. Έχουμε χιλιάδες παραδείγματα γυναικών  που απολύθηκαν, γιατί  εγκυμόνησαν.
Δεκάδες ή και εκατοντάδες  γυναίκες μητέρες στην  περιοχή μας  στέκονται στα ταμεία  ανέργων  ή στην καλύτερη περίπτωση  γίνονται  συμβασιούχοι (τετράμηνο  ή οκτάμηνο) σε διάφορες  υπηρεσίες και ειδικά  του δήμου για ελάχιστα ευρώ και κυρίως γίνονται έρμαια του εκάστοτε δημάρχου- αντιδημάρχου  κλπ.
Μην  εθελοτυφλείτε!
Όλοι γνωρίζουμε τους πραγματικούς ενόχους και ποιος φταίει για την τραγική κατάσταση  που  ζούμε. Είναι οι πολιτικές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.
Αυτοί είναι οι ντόπιοι εκφραστές των ευρωμονοπωλίων στην Ελλάδα. Αυτοί μας έφεραν τα μνημόνια και τα συντηρούν. Αυτοί μας  ανάγκασαν να είμαστε σε διαρκή φτώχεια.
Και τώρα τί γίνεται; Εδώ έχουμε την παροιμία που λέει «Να 'σαι κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι». Έρχονται λοιπόν οι ντόπιοι σωτήρες να μας σώσουν από την  πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν  πιστά  σε βαθμό υποτέλειας.
Ποιόν πάνε να δουλέψουν; Όλοι οραματίζονται μια νέα Ελασσόνα μια νέα περιφέρεια. Όλοι έχουν οράματα, όνειρα και σχέδια  ανάπτυξης. Τινός ανάπτυξη; Του λαού; Όχι  βέβαια!! Τώρα ξαφνικά όλοι μας θυμήθηκαν. Όλοι τους απόντες από τους λαϊκούς αγώνες και την  καθημερινότητα  μας.
Εκβιάζουν, τάζουν ψεύτικες υποσχέσεις και το χειρότερο  όλων εξαγοράζουν  βάζοντας χρήματα  σε φακέλους με ψηφοδέλτια σε εξαθλιωμένους πολίτες.

ΜΑΝΕΣ, ΜΗΤΈΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ,
Γυρίστε  τους την πλάτη μην τους αφήνετε να  σας εξαπατήσουν  και άλλο. Τέρμα πια στην  κοροϊδία.
Το  ΚΚΕ και οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο  Δήμο, στην Περιφέρεια, στην ευρωβουλή απλώνουμε  το χέρι σ’ όσους δεν συμβιβάζονται με την μιζέρια  και την εκμετάλλευση
Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί  να δώσει  δύναμη στη δύναμη σου και να μην αφήσει κανέναν  να σε εκμεταλλευτεί.
Η φτώχεια δεν είναι μονόδρομος.
Παλεύουμε για την κοινωνική  προστασία της μητρότητας. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία και άλλες κοινωνικές σχέσεις.
Κανένας  να μην εκμεταλλεύεται άνθρωπο.

ΜΑΝΕΣ,
ο μεγαλύτερος  αγώνας και δώρο για τα παιδιά  μας  είναι η συστράτευση με τη ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Τα ψηφοδέλτια  της ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχουν  σύμβολο το κόκκινο γαρύφαλλο.
Γεμίστε τις κάλπες κόκκινα γαρύφαλλα...

Σ' όλες τις μάνες,
με πολύ  σεβασμό  και απεριόριστη  ελπίδα
              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου