ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Με τις ευλογίες Ευαγγέλου, Γάτσα, Καρανίκα η παραχώρηση χώρου προβολής της φασιστικής ιδεολογίας στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας


·        Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ, που με τη σύμφωνη γνώμη των συνδυασμών του ΚΙΝΑΛ, «Ολύμπου Πολιτεία» και του ΣΥΡΙΖΑ, «Ένας Δήμος για όλους», επιτρέπει στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να στήσει προεκλογικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας



Είναι ενέργεια που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον λαό της Ελασσόνας με τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις, τα εκατοντάδες θύματα του αντικατοχικού- αντιφασιστικού αγώνα και τα μαρτυρικά χωριά της. Θα μπορούσαν να μην παραχωρήσουν καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή όπως έχουν κάνει κι άλλοι δήμοι στην Ελλάδα.
 Όλοι μαζί, δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου και οι διάφοροι «προοδευτικοί» αθωώνουν με τη στάση τους την εγκληματική- φασιστική οργάνωση και της δίνουν βήμα να δηλητηριάζει το λαό της πόλης μας, στο όνομα μάλιστα της «δημοκρατίας».
 Ειδικά η στάση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου με τον «ανεξάρτητο» συνδυασμό «Ένας Δήμος για όλους» , στη σύσκεψη που συγκάλεσε η δημοτική αρχή στις 17.04.2019 ήταν προκλητική. Όχι μόνο δεν πήρε θέση αλλά η μόνη ένσταση που είχε να κάνει ήταν να κατεβαίνουν τα αεροπανό και οι αφίσες! Απέδειξε στην πράξη το πόσο κούφια λόγια είναι οι «προοδευτικές συμμαχίες ενάντια στην ακροδεξιά» που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και από την άλλη δίνει βήμα στην ΧΑ να προπαγανδίζει τις θέσεις της. Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα, όπως οι κοινές φωτογραφήσεις με τους ναζί στα νησιά του Αιγαίου, οι κοινές συναθροίσεις σε μια σειρά εκδηλώσεις, η συγκυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο για 4 χρόνια και τώρα με διάφορους ακροδεξιούς κλπ.
 Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με διευκολύνσεις για να χύνει το δηλητήριό του ούτε με τις δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  που προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες ελαφρύνουν τις ποινές των εγκληματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή, με τη δίκη να καθυστερεί τραγικά, που κρατάει ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αξιοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις, υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό.
Ο λαός, οργανωμένος, μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριό τους στις λαϊκές συνειδήσεις. Να στείλει με τη στάση του και με την ψήφο του μήνυμα καταδίκης τόσο στη Χρυσή Αυγή όσο και σε όλους αυτούς που τους «χαϊδεύουν τα αυτιά και τους δίνουν στασίδι».
Ο λαός της Ελασσόνας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η μόνη απάντηση στους ναζί, το φασισμό και την ακροδεξιά είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου